Schrijfpauze

Het overkomt de besten en het heeft een lelijke naam. Ik noem niet zo, ik noem het liever schrijfpauze. Of gewoon pauze. Iedereen en alles heeft wel eens een pauze nodig. Het is augustus. De courgetteplant heeft al kilo’s courgettes gegeven en neemt nu een pauze.

Het was geen blok. Het schrijven doofde langzaam uit en ik verzette me niet. Het lichaam vroeg aandacht, er was geen tijd en geen kracht voor verzet. Geen verzet, geen verdriet. Maar het wel merken, dat ze wegbleven, de woorden, de zinnen, de verhalen.

Diep in mijn hart wist ik dat er mij maar een ding te doen stond: aanvaarden. Zelfs niet wachten of hopen. Want wie verwacht, wordt per definitie teleurgesteld. Wie niets verwacht krijgt cadeaus.

Ik kreeg een cadeau in de vorm van een bericht dat een van mijn gedichten in een bundel wordt opgenomen. En hop, daar ging het kraantje weer open. Eerst druppelend, aarzelend en nu in een fijn straaltje. Het stroomt. Tot aan een volgende pauze.

 

Na de pauze

Na de pauze
Geeuwt de muze

Ze schudt
De woorden wakker

Zinnen strekken zich
Letters buigen

De pen vraagt inkt
Het blad verbleekt

En draait zich om

 

(meer poëzie en proza op christinevandenhove.wordpress.com)

2 gedachtes over “Schrijfpauze

  1. Een heel goed idee, om het schrijfpauze te noemen in plaats van writer’s block!
    Klinkt veel natuurlijker en minder dramatisch. Zo is het opeens ook niet iets wat je moet overwinnen, maar zoals je zegt: gewoon aanvaarden en wachten tot het overgaat. Wat het waarschijnlijk alleen maar makkelijker doet gaan. De woorden die we kiezen hebben effect op onze psyche, heb ik niet eens zoiets van jou gelezen? Fijn dat de gedichten weer komen trouwens, ze worden hier altijd graag gelezen 🙂

    Like

    • Klopt: De woorden die we kiezen hebben effect op onze psyche… Dat had ik niet eens in gedachten, maar waarschijnlijk wel in mijn achterhoofd. Fijn dat dit gewoon begint door te werken, ook op momenten dat ik daar niet bewust mee bezig ben. En vooral fijn dat jij dit opgemerkt hebt! Dank je wel, Kathleen.

      Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s