Over deze blog

Het geluk van de schrijver is mijn zesde blog.

Mijn eerste blog begon ik in augustus 2006 en sloot ik af in december 2011. Een flatgebouw in A ging over het leven in een appartementsgebouw in Antwerpen.

Impasse Des Albères is het relaas van een jaar dat ik bij mijn bejaarde ouders doorbracht. Ik sloot het af in december 2012.
Het zijn documenten vol herinneringen, die ik graag doorblader.

Can Xatard is de naam van het huis waar ik in 2012 introk. Net zoals de twee vorige blogs is het een verzameling verhaaltjes en foto’s over mijn leven, nu in een klein dorp in de Oostelijke Pyreneeën.

In dezelfde periode ben ik begonnen met mijn favoriete recepten te noteren in Koken Uit De Kast. Vooral om ze zelf gemakkelijk terug te vinden.

2014 was een productief schrijfjaar. Om overzicht te houden bracht ik mijn kortverhalen en gedichten onder in een nieuwe blog.

Met Het geluk van de schrijver heb ik nu een kwartet van actieve blogs die elk een verschillend domein beslaan, die elkaar aanvullen en hier en daar misschien een beetje overlappen.

Het geluk van de schrijver gaat over schrijven, over alle dagen schrijven, over waarom schrijven, hoe schrijven, en over hoe schrijven van mij een gelukkiger mens maakt.

Ook deze blog maak ik in de eerste plaats voor mezelf: om te begrijpen, te onthouden, te bewaren. Al hoop ik dat mijn schrijfmaatjes er ook wat aan hebben. En als ik andere aankomende schrijvers met deze blog kan aanmoedigen, dan zal ik daar nog een beetje gelukkiger van worden.

PS De titel van deze blog is me ingegeven door Het Geluk Van De Wijnboer, een roman van Elisabeth Knox. Lang geleden gelezen, daarna uitgeleend en nooit meer teruggezien. Maar dit boek is me altijd bijgebleven en dat is uitzonderlijk voor iemand met een slecht selectief geheugen als ik. Later, nadat ik het opnieuw gelezen heb, meer hierover.

10 gedachtes over “Over deze blog

  1. Geen toeval dat ik deze blog nu ontdek, lieve Christine. Het inspireert om ook een bladzijde om te slaan en een nieuwe te beginnen. Over het schrijven van m’n Boek misschien, of… Zal het een nachtje laten marineren in de geheugenzeef 😉 Dank je wel. En misschien zie ik je op de schrijfclub…

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s